Založ si blog

Gigant Google zjedol už aj Picnik

Všetko raz bude Google! Foto:Flickr/missha

Všetko raz bude Google! Foto: Flickr/missha

Najväčšia internetová  spoločnosť Google je v nákupnom rauši. V pondelok americká spoločnosť oznámila, že kúpila jeden z najrozšírenejších online obrázkových editorov Picnik. Na svojom oficiálnom blogu to potvrdil produktový riaditeľ Google Brian Axe. V priebehu mesiaca ide už o tretí veľký nákup.

,,Boli sme očarení pomerne malým tímom okolo Picniku, čo všetko dokázali,“ uviedol Axe s tým, že zatiaľ žiadne významné zmeny neplánujú. Skôr budú vymýšľať nové prvky.

Podľa online magazínu TechCrunch, Picnik patrí medzi najrýchlejšie rastúce služby na internete vôbec. Google však finančné podrobnosti prevzatia úspešného projektu nespresnil.

,,Pod krídlami Googlu môžeme rozmýšľať naozaj vo veľkom a nemusíme sa nijak obmedzovať,“ uviedla Virginia z Picniku. Zároveň pripomenula, že iba nedávno začínali iba s jedným stolom a teraz majú 20 zamestnancov a patria pod gigant Google.

Picnik vznikol iba v októbri roku 2007 no ako online editor obrázkov si rýchlo získal popularitu. Za dva a pol roka si užívatelia internetu cez Picnik upravili dovedna jednu miliardu fotografií.  K rýchlo rastúcej popularite Picniku prispel aj fakt, že je štandardným editorom online služby Flickr. Akvizíciou Googlu však Flickr dostane ťažkú ranu. Internetový gigant totiž zrejme prevezme Picnik do konkurenta Flickru, svojej služby Picassa. Tá je však zatiaľ pri editovaní fotografií oproti Picniku o generáciu pozadu.

Online obrázkové editory ako je Picnik alebo Fotoflexer či Photoshop.com majú tú výhodu, že na jednoduché ale aj zložitejšie úpravy fotografií si užívatelia nemusia kupovať ale ani inštalovať fotoeditor. Obrázky môžu upravovať prakticky z akéhokoľvek počítača s prístupom na internet.

V krátkom čase ide už o tretiu veľkú akvizíciu Googlu. Pred dvomi týždňami kúpil emailového klienta pre iPhone reMail od svojho bývalého zamestnanca Gabora Cselleho. Iba dva dni predtým kúpili opäť od bývalých zamestnancov za 50 miliónov dolárov projekt Aardvark. Kde si cez sociálnu sieť ľudia radia s rôznymi problémami. V novembri minulého roka Google kúpil za 750 miliónov dolárov spoločnosť AdMob, ktorá sa špecializovuje na reklamu v mobiloch.

Končíme!!!

31.05.2010

Vzhľadom na to, že autor blogu sa od prvého júna 2010 stáva zamestnancom Spoločnosti 7 plus s.r.o, ktorá je v konkurenčnom postavení voči prevádzkovateľovi tohto portálu, tak autor dočasne pozastavuje svoju činnosť na blogspote milan.blog.pravda.sk.

Fico hystericky bojuje o prežitie – skončí ako Paroubek?

29.05.2010

Premiér Robert Fico (Smer) tak ako posledné dva roky potápal SNS a preberal mu voličov, tak tesne pred voľbami ešte intenzívnejšie bojuje za SNS, aby sa do slovenského parlamentu vôbec dostala. Fico si je dobre vedomý, že ak cez päťpercentnú hranicu neprejde čo i len jeden z dvojice HZDS a SNS, jeho vláda skončila. Smeru a konkrétne predsedovi Ficovi reálne hrozí český [...]

Neuveriteľné! StarCraft 2 konečne v predaji

18.05.2010

Zrejme najdlhšie ohlasovaná a zároveň najočákavenejšia počítačová hra je už aj v predaji. Reálne si však zákazníci zahrajú vojenskú scfi-fi stratégiu StarCraft 2 v plnej verzii až po 27. júli 2010. Podľa spoločnosti Blizzard je to oficiálny dátum začiatku distribúcie. Druhý diel najúspešnejšej hry vo svojej kategórii ešte z roku 1998 (!!!) mala pritom byť hotová [...]

Saleziáni, majstrovstvá Slovenska, hokejbal, kategória U15, Nová Dubnica, mReportér

Aj kresťania sa vedia zabávať. Po omši to roztočili s hokejkami na ihrisku

24.04.2024 05:00

Zábery z vydarenej akcie zachytil mReportér Daniel Imriška.

nemecko, polícia, polizei

Nemecká polícia zastrelila muža, ktorý sa s mačetou vyhrážal v knižnici

23.04.2024 23:40

Podľa vyhlásenia bol tento muž polícii známy už skôr. Jeho motív vyhrážania sa v knižnici zatiaľ nie je objasnený.

Systém Patriot, PVO

Le Monde: Mnohé krajiny EÚ sa nechcú s Kyjevom deliť o svoju protivzdušnú obranu

23.04.2024 21:45

Šéfovia vlád jednotlivých krajín si dávali dobrý pozor, aby neurobili žiadny konkrétny sľub.

Izrael Palestína Gaza Hamas Rukojemníci Prepustenie

Vojna v Gaze trvá 200 dní. Izrael zosilnil údery, nariadil nové evakuácie na severe

23.04.2024 20:55

Ostreľovanie severu palestínskeho územia bolo za posledný deň jedno z najintenzívnejších od začiatku vojny.

Lukáš Milan

Čo sa do novín nevmestilo, alebo ako to bolo naozaj.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 9
Celková čítanosť: 49297x
Priemerná čítanosť článkov: 5477x

Autor blogu