Založ si blog

Čo týždeň dal: Medveď na Bali, nezvestný Paška a Ficove kolečko

Medveďova pracovňaMinister životného prostredia Jozef Medveď bol uplynulý týždeň na Bali. (Áno, to je ten tropický ostrov pri rovníku.) Samozrejme pracovne. Ako inak. Okrem hľadania Jany Lutken z Interblue Group Europe tam bol na na spoločnej konferencii zmluvných strán Bazilejského, Štokholmského a Rotterdamského dohovoru. Minister Medveď sa zároveň zúčastnil zasadnutia OSN na tému Životné prostredie v multilaterálnom systéme. Informovalo o tom Komunikačné oddelenie ministerstva. Tému Medveďovho diskusného príspevku naopak nezverejnilo.

A počasie? Slnečno. Teplota vzduchu 31, teplota vody 28 stupňov. Ministrovi Medveďovi mimoriadne ťažké pracovné podmienky rozhodne nezávidíme.

Naopak prezident Ivan Gašparovič sa vybral do zimy. Namiesto prvej dámy si vzal so sebou do Kanady na olympijské hry syna – lekára Iva Gašparoviča. Hádam nemal veľa práce s otcom, keď Demitra sedem sekúnd pred koncom zápasu s Kanadou nedal gól z jedného metra. A hádam s prezidentom nebude veľa práce, keď sa vráti na Slovensko. Keďže už nemôže kandidovať, tak ho okrem Pezinskej Baby asi ani neuvídime.

Kým o prezidentovi a ministrovi Medveďovi sa dobre vie, kde tvrdo pracujú, tak predseda parlamentu Pavol Paška si ,,užíva svoje právomoci“ bohvie kde. Odkedy vyhlásil parlamentné voľby tak po ňom niet ani vidu ani slychu. Pavol Paška (52) je asi 180 cm vysoký, strednej postavy, hnedé vlasy, zelené oči. Zvláštne znamenie: nepočúvá na oslovenie boľševik a rád kachličkuje. Naposledy bol videný dňa 10. februára v spoločnosti tureckého veľvyslanca. Ak máte vedomosť o pobyte tejto osoby, volajte na známe telefónne číslo.

Paškov stranícky šéf – premiér – nezvestný rozhodne nie je. Už druhý týždeň robí kontrolné kolečko po jednotlivých ministerstvách. A čuduj sa svete, všetci plnia plán na 120% a viac.

Zdravotníctvo je lepšie ako za Zajaca, aj keď pacienti platia viac. Premiér sa nedá zaočkovať proti prasacej chrípke, lebo všetko je to hra farmaceutických firiem. A hlavný slovenský agent imperialistických kapitalistov Richard Raši si dovolí verejne vyzývať ľudí, aby sa dali zaočkovať. Ba čo viac, aj on sám si nehanebne nechal pichnúť jednu z milióna vakcín, ktoré vláda (!!!) nakúpila po 7,6 eur za kus. Žeby diagnóza F20.0 pre premiéra?

Ministerstvo kultúry je podľa premiéra „akcieschopné“. A minister Marek Maďarič odkázal všetkým kultúrnym ustanovizniam, že je už konečne čas, aby prestali byť iba požieračmi verejných peňazí, ale konečne začali prispievať k tvorbe HDP. Autor týchto riadkov akcieshopnosti ministra tlieska. Je to prelomový počin voči kultúre a už sa nevie dočkať Drišľaku v Slovenskom národnom divadle. I keď aj taký komerčný balet (s nahými balerínami, ako je napríklad tento) by už stál aj za celoročnú abonentku.

Ministerstvo dopravy stavia diaľnice ako blázon. Motoristi už určite ocenili súvislú diaľnicu Bratislava-Košice v roku 2010, ako premiér sľúbil. Veď myslel diaľnicu cez Maďarsko a tá predsa stojí, či? Takže sľub a programové vyhlásenie vlády splnené s predstihom. Už len vyriešiť takmer excelentné mýto a Slovensko sa bude topiť v blahobyte.

Vzťahy so zahraničím sú na najlepšej úrovni od čias Márie Terézie. Ešteže na inauguráciu „strategicky významného“ ukrajinského prezidenta išla diplomatická šestka – podpredseda parlamentu Miroslav Číž.

Sociálny štát v podaní ministerky Viery Tomanovej je ideálny. Všetci sa majú dobre. Tých 400.000 nezamestnaných jednoznačne pocítili silný sociálny štát.

Pre kontrolné kolečko premiér nemohol prísť na súd, kde žaluje svoju karikatúru bez chrbtovej kosti.

A načo by predsa pán premiér chodil? Veď sudca veľmi dobre vie, čo sa v právnom štáte patrí a noviny už môžu vypisovať šek s nejakým tým miliónikom.

Končíme!!!

31.05.2010

Vzhľadom na to, že autor blogu sa od prvého júna 2010 stáva zamestnancom Spoločnosti 7 plus s.r.o, ktorá je v konkurenčnom postavení voči prevádzkovateľovi tohto portálu, tak autor dočasne pozastavuje svoju činnosť na blogspote milan.blog.pravda.sk.

Fico hystericky bojuje o prežitie – skončí ako Paroubek?

29.05.2010

Premiér Robert Fico (Smer) tak ako posledné dva roky potápal SNS a preberal mu voličov, tak tesne pred voľbami ešte intenzívnejšie bojuje za SNS, aby sa do slovenského parlamentu vôbec dostala. Fico si je dobre vedomý, že ak cez päťpercentnú hranicu neprejde čo i len jeden z dvojice HZDS a SNS, jeho vláda skončila. Smeru a konkrétne predsedovi Ficovi reálne hrozí český [...]

Neuveriteľné! StarCraft 2 konečne v predaji

18.05.2010

Zrejme najdlhšie ohlasovaná a zároveň najočákavenejšia počítačová hra je už aj v predaji. Reálne si však zákazníci zahrajú vojenskú scfi-fi stratégiu StarCraft 2 v plnej verzii až po 27. júli 2010. Podľa spoločnosti Blizzard je to oficiálny dátum začiatku distribúcie. Druhý diel najúspešnejšej hry vo svojej kategórii ešte z roku 1998 (!!!) mala pritom byť hotová [...]

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

novela Trestného zákona, parlament

Poslanci majú v roku 2024 zarábať vyše 6600 eur. K platu patria ešte paušálne náhrady

26.04.2024 17:17

Plat poslanca určuje zákon o platových pomeroch niektorých ústavných činiteľov SR.

Lukáš Milan

Čo sa do novín nevmestilo, alebo ako to bolo naozaj.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 9
Celková čítanosť: 49449x
Priemerná čítanosť článkov: 5494x

Autor blogu