Založ si blog

Fico hystericky bojuje o prežitie – skončí ako Paroubek?

Dvaja sociálni bratia

Dvaja sociálni bratia

Premiér Robert Fico (Smer) tak ako posledné dva roky potápal SNS a preberal mu voličov, tak tesne pred voľbami ešte intenzívnejšie bojuje za SNS, aby sa do slovenského parlamentu vôbec dostala. Fico si je dobre vedomý, že ak cez päťpercentnú hranicu neprejde čo i len jeden z dvojice HZDS a SNS, jeho vláda skončila. Smeru a konkrétne predsedovi Ficovi reálne hrozí český scenár, kde je Paroubek ani nie šesť hodín po zavretí volebných miestností na odstrel.* Parubek ani nie šesť hodín od zatvorenia volebných miestností rezignoval.

*Aktualizácia 19:50 hod. 29.5.2010

Hystéria okolo dvojitého občianstva nie je ničím iným, ako naháňanie voličov pre SNS. Ak by nacionalistom nahnal späť voličov na aspoň sedem, osem percent, potom bude pre Fica pohoda. Vládu však bude stavať bez Jána Slotu.

Je viac ako isté, že Fico stúpi nacionalistom na krk a vyhodí  Slotu von oknom až do jeho vily pri Jadranskom mori, ako to urobil v podstate už pred pol rokom.  Ak SNS bude chcieť ostať pri menšom, ale predsa vládnom koryte, postaví do čela Annu Belousovovú, ktorá už raz predsedníčkou bola. Síce sa vtedy v roku 2002 SNS do pralamentu nedostala (Slotova Práva SNS tak isto), ale to na veci nič nemení.

Podpredsedníčka parlamentu s učiteľskými maniermi (,,Prosím vás nebavte sa v tej uličke. Keď sa chcete porozprávať tak choďte von… no dobre, keď nepočúvate. Vyhlasujem desaťminútovú prestávku,“ kričala v stredu 26. mája 2010), si robí zálusk na predsedníctvo už niekoľko rokov. A jej frakcia vnútri SNS má Slotu už plné zuby, lebo sa cez jeho ľudí k ničomu nedostanú.

Smer na záver kampane vytiahol hysterickú negatívnu kampaň. Namiesto hodnotenia svojej vlády, alebo presviedčania prečo je dobré voliť Smer, iba hystericky straší ľudí osem rokov starou mantrou o pravicovej koalícii. Smer má všetkých spasiť.

Kritická kampaň a nervózne prskajúci predseda sa môže Smeru vypomstiť, rovnako ako Paroubkovi  v Českej republike. Tam sa vytiahli hore nové strany (TOP 09, Věci veřejné) ako protest proti doterajšej agresívnej ČSSD a škandálmi omotanej ODS.

Fico na Slovensku má tú nevýhodu, že establishment je spájaný iba s ním (štyri roky o tom všetkých sám presviedčal, že Štát som ja), a teda protestné hlasy pôjdu iba proti nemu. Pravicové strany nemajú prečo strácať.

Vzhľadom na veľmi podobné sociálne zloženie spoločnosti ČR a SR sa tak situácia spoza Moravy môže opakovať aj na Slovensku. Vyťažiť z toho môžu nové strany ako SaS (analógia s VV) a Most (tiež odštiepenci ako TOP 09).

V každom prípade, ak sa nestane nejaký zázrak, minimálne vulgárny politický podnikateľ Ján Slota v slovenskej politike skončil. A to je v každom prípade pre Slovensko dobrá správa.

Už len ostáva otázkou, či aj premiér Fico bude nasledovať svojho českého sociálneho brata v podobnom osude. Nakročené k tomu má výdatne a podobnosť s Českou republikou nie je čisto náhodná.

Končíme!!!

31.05.2010

Vzhľadom na to, že autor blogu sa od prvého júna 2010 stáva zamestnancom Spoločnosti 7 plus s.r.o, ktorá je v konkurenčnom postavení voči prevádzkovateľovi tohto portálu, tak autor dočasne pozastavuje svoju činnosť na blogspote milan.blog.pravda.sk.

Neuveriteľné! StarCraft 2 konečne v predaji

18.05.2010

Zrejme najdlhšie ohlasovaná a zároveň najočákavenejšia počítačová hra je už aj v predaji. Reálne si však zákazníci zahrajú vojenskú scfi-fi stratégiu StarCraft 2 v plnej verzii až po 27. júli 2010. Podľa spoločnosti Blizzard je to oficiálny dátum začiatku distribúcie. Druhý diel najúspešnejšej hry vo svojej kategórii ešte z roku 1998 (!!!) mala pritom byť hotová [...]

Maďarská karta – žolík pre podvodníkov a Solyom má pravdu

17.03.2010

V predvolebnom mariáši sa vyťahuje maďarská karta, ako keby iné ani neboli. Tento tromf je však určený len pre tých najslabších, ktorí nič iné nevedia, iba podvodne ťahať karty z rukáva. Namiesto toho, aby ľudia podvodníkov vyhodili z hry, tak im dávajú aj svoj hlas a najmä svoje tvrdo zarobené peniaze. A bude ešte horšie.

Tomáš Drucker

Ministerstvo školstva: Prístup k tehotným študentkám by sa novelou zákona mohol zmeniť

28.03.2024 16:17

Ako priblížili z rezortu, podľa navrhovaných úprav má VŠ povinnosť prihliadať na ich potreby, najmä pri tvorbe študijných plánov.

Polícia / Pomáhať a chrániť / Policajné auto /

Polícia vyšetruje prípad sexuálneho zneužitia dvoch dievčat pri Košiciach

28.03.2024 16:01

Mali byť v aute sexuálne zneužité dve 11-ročné dievčatá.

APTOPIX Russia Belarus

Prečo Lukašenko vyvracia Putinovu ukrajinskú verziu teroru? Útočníci z Crocusu chceli utiecť do Bieloruska, tvrdí

28.03.2024 16:00

Diktátor Alexandr Lukašenko svojím vyhlásením, že teroristi od podmoskovskej haly Crocus pôvodne unikali smerom do Bieloruska, podkopal naratív Kremľa o ukrajinskej stope.

SR Bratislava politika vláda 19. schôdza BAX

Poslanci z SNS predložili zmeny v zákone o neziskových organizáciách

28.03.2024 15:53

Novela hovorí aj o právomoci Ministerstva vnútra SR rozpustiť občianske združenie.

Lukáš Milan

Čo sa do novín nevmestilo, alebo ako to bolo naozaj.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 9
Celková čítanosť: 48435x
Priemerná čítanosť článkov: 5382x

Autor blogu