Založ si blog

Čo týždeň dal: Milovník Mečiar a ešte väčší Chrbet, ako sme dúfali

Vladimír Mečiar a Anna Belousovová si vyznávali lásku. ,,My vás máme radi – mimo vlády,“ povedal Mečiar na adresu SNS na poslednej koaličnej rade po takmer štyroch rokoch spoločného vládnutia.

Teraz je nad slnko jasnejšie, že to boli prieniky volebných programov, ktoré držali SNS a HZDS pevne vo vláde. Anička. Nič si z toho zlého Vlada nerob. Majitelia Interblue Group, Xilandu, Zamedie, Avocatu, Esco Krupina, Datalanu, či Ditecu vás naopak vo vláde priam zbožňujú.

,,Tak to vyzerá, že po týchto voľbách karty rozdávať nebudeme,“ povedal Mečiar na tej istej poslednej koaličnej rade. Žeby Vlada konečne dobehla sebareflexia?

Ja Aničku milujem. Rozumieš? Foto: SITA

Ja Aničku milujem. Rozumieš? Foto: SITA

A do tretice. Pred schválením zákona o preukazovaní pôvodu majetku zahlásil, že on zo seba nebude robiť terč tým, že napadne tento zákon na Ústavnom súde. ,,Mňa sa ten zákon netýka, ja ani nemám majetok vo výške 1500 násobku životného minima (495 tisíc eur),“ dodal Vlado. Namiesto toho bude radiť ľuďom, ako sa zákonu vyhnúť.  Na staré a chudobné kolená je z Mečiara nakoniec filantrop.

Minister prekliateho životného prostredia sa na prekvapenie mnohých vrátil z tropického ostrova Bali, kde týždeň tvrdo pracoval. Ministerstvo sa okamžite vo svojom vyhlásení posťažovalo, aký ťažký život mal minister v tomto dovolenkovo raji.

,,Hlavným cieľom zasadnutia bolo vytvoriť podmienky pre užšiu integráciu konvencií z vecného aj procesného hľadiska. Ide predovšetkým o  zlepšenie koordinácie aktivít realizovaných jednotlivými konvenciami, zjednodušiť proces implementácie konvencií na národnej úrovni, a v nadväznosti na užšiu integráciu ušetriť v budúcnosti  finančné prostriedky potrebné pre implementáciu jednotlivých konvencií“

Všetci ministri životného prostredia sa stretnú na týždeň na Bali, aby si povedali, že sa o dva roky musia stretnúť zase. Paráda. Tomu sa vraví šetrenie nielen peňazí, ale aj životného prostredia.

Keď už hovoríme o zelenom ministerstve. Exminister životného prostredia Ján Chrbet (SNS), ktorý doťahoval emisnú zmluvu, síce najprv vyhlásil, že sa bojí basy, ale nakoniec zmenil názor: ,,Predaj emisií s Interblue som robil podľa najlepšieho svedomia,“ povedal Chrbet.

Ak je to pravda, potom neostáva nič iné iba exministrovi Chrbetovi odporučiť inštruktážny film Ješte větší blbec, než jsme doufali.

Vlastenecký zákon. Slovensko ho potrebovalo ako soľ. Predstava, že deti v škôlkach nepoznajú text preambuly Ústavy Slovenskej republiky nejedného národovca budila zo sna. Našťastie je destskej nevedomosti koniec. K tomu pravidelná hymna v družine a zákonom stanovené city sú zaručené. Autor týchto riadkov však navrhuje moderenejší text hymny.

Dúfam, že teba už nebudem musieť odvolať, lebo ma načisto je...

Dúfam, že teba už nebudem musieť odvolať, lebo ma načisto je...

Premiér kontroluje všetky rezorty a pochvaľuje si ako všetko plnia na 120 %. Potom však nestíha iné. Ale premiér sa pre silný sociálny štát rád obetuje. ,,Je to neuveriteľné, lebo je pol jedenástej večer a mňa čakajú ľudia na Úrade vlády. Chcem sa povenovať nejakým drobnostiam,“ povedal v priamom prenose v relácii STV Večer na tému. Následne sa dvihol a zo štúdia odišiel.  Aké drobnosti sú o jedenástej večer také dôležité, že nepočkajú do rána, to už premiér druhý deň odmietol odpovedať.

Ivan Gašparovič je možno plateným agentom kanadskej agentúry pre cestovný ruch. Po jeho návšteve Vancouveru sa do Kanady po skončení olympiády rozbehli aj ministri súčasnej vlády. V nedeľu sa vybral služobne do Kanady na 12 (!!!) dní minister obrany Jaroslav Baška (Smer).

Do Kanady poletí aj najsociálnejšia ministerka teta Vierka a štátna tajomníčka ministerstva školstva Bibiana Obrimčáková. Obe majú namierené zrejme na paralympiádu. Pri týchto dámach sa návšteva Kanady  dá ako tak pochopiť, ale minister obrany? To už na armádu všetci s premiérom na čele tak zvysoka kašlú, že za profesionálnych vojakov berú aj hendikepovaných?

V každom prípade, hoci Baška je skôr cyklista, určite ocení, že vo Whistleri napadlo v pondelok osem centimetrov nového snehu.

Končíme!!!

31.05.2010

Vzhľadom na to, že autor blogu sa od prvého júna 2010 stáva zamestnancom Spoločnosti 7 plus s.r.o, ktorá je v konkurenčnom postavení voči prevádzkovateľovi tohto portálu, tak autor dočasne pozastavuje svoju činnosť na blogspote milan.blog.pravda.sk.

Fico hystericky bojuje o prežitie – skončí ako Paroubek?

29.05.2010

Premiér Robert Fico (Smer) tak ako posledné dva roky potápal SNS a preberal mu voličov, tak tesne pred voľbami ešte intenzívnejšie bojuje za SNS, aby sa do slovenského parlamentu vôbec dostala. Fico si je dobre vedomý, že ak cez päťpercentnú hranicu neprejde čo i len jeden z dvojice HZDS a SNS, jeho vláda skončila. Smeru a konkrétne predsedovi Ficovi reálne hrozí český [...]

Neuveriteľné! StarCraft 2 konečne v predaji

18.05.2010

Zrejme najdlhšie ohlasovaná a zároveň najočákavenejšia počítačová hra je už aj v predaji. Reálne si však zákazníci zahrajú vojenskú scfi-fi stratégiu StarCraft 2 v plnej verzii až po 27. júli 2010. Podľa spoločnosti Blizzard je to oficiálny dátum začiatku distribúcie. Druhý diel najúspešnejšej hry vo svojej kategórii ešte z roku 1998 (!!!) mala pritom byť hotová [...]

Srbsko

Výbor Rady Európy podporil členstvo Kosova, Srbsko to odsúdilo

28.03.2024 13:10

Srbský šéf diplomacie označil rozhodnutie výboru PZ RE o podpore členstva Kosova za "škandalózne" a "hanebné".

čaputová

Čaputová: Členstvo v klube NATO nám poskytuje ochranu teraz aj do budúcna

28.03.2024 12:58

V piatok uplynie výročie 20. výročia vstupu Slovenska do Aliancie.

izrael, palestína, gaza

Izraelská armáda tvrdí, že v nemocnici v Gaze zabila 200 ozbrojencov Hamasu

28.03.2024 12:44

Pacienti z radov civilistov a zdravotnícky personál bol podľa armády kvôli bojom evakuovaný do iného krídla nemocnice.

olympiada rieka Seina v Parizi

Ukrajinci vyhrali symbolickú bitku o Paríž, ale chcú, aby Rusov potrestali najprísnejšie

28.03.2024 12:30

Kyjev nechce vidieť na letných hrách ani jedného Rusa. Moskva tvrdí, že Medzinárodný olympijský výbor skĺzol do suterénu rasizmu neonacizmu.

Lukáš Milan

Čo sa do novín nevmestilo, alebo ako to bolo naozaj.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 9
Celková čítanosť: 48429x
Priemerná čítanosť článkov: 5381x

Autor blogu